torsdag 25 juli 2013

Vardagslek

Bushund
Jag är en av de där perrovalparna som nästan alltid har mycket energi men som inte har något superstort intresse för att springa efter en boll eller jaga efter en tygtrasa, sålänge jag får lov att göra det det vill säga..
Men jag älskar att spåra och jobba med min nos, därför blir jag överlycklig när jag får lov att söka efter små godisbitar i vardagsrummet, det är ju inte alltid mina mattar eller hussar har tid att lägga spår utomhus så då är detta ett fullt acceptabelt och enkelt alternativ enligt mig. Jag vill aldrig sluta!
Andra favoritlekar för tillfället är kontakt och lydnadsövningar. Som tillexempel när lillmatte har godisbitar i båda händerna och jag ska följa hennes blick så att jag vet vilken godisbit jag får äta, det gäller att vara mer uppmärksam på matte än vad jag är på godisbiten bara..

Idag har jag förresten klippt klorna nästan helt utan att bråka, hurra säger hela familjen!

måndag 22 juli 2013

Äventyr i värmen

Jag hemma hos mormor
Jag hade ju hoppats på att det skulle bli lite svalare idag, men tji fick jag. Matte, lillmatte och jag åkte ändå in till stan och hälsade på mormor. Jag fick åka hiss för första gången i mitt liv, det var inget speciellt, men andra gången blev det lite läskigare av någon anledning. Det är så spännande att  vara inne i stan, och lite läskigt, många människor att sniffa på (som flickan i bilden härunder) och många hundar. Och vilka dofter! Man vet ju inte var man ska börja att lukta.

 Jag skötte mig exemplariskt hemma hos mormor, kanske för att min kompis Lennart var där och stack till mig lite godis då och då och pratade med mig. Lennart berättade att han hade varit i Helsingborg för ett par dagar sen och träffat en vovve som kommer från samma kennel som jag, Dodde heter han. Mormor berättade att hon hade pratat med Winnies, spanjorskan från kennelträffen, släktingar. Vad konstigt att alla helt plötsligt träffar på kennelkompisar till mig! 

Så vad var då dagens läskigaste ögonblick? Måste nog säga att det var tanten i mormors hus som körde en högljudd dramatenväska. Det slog nog till och med när jag blev överraskad av luften från ett utblås och tacklade matte. 
Alla dessa nya upplevelser och 30 C har gjort mig till en ganska trött hund idag, så jag tillbringar större delen av eftermiddagen snarkandes i baren. 

Spännande flicka i Malmö

söndag 21 juli 2013

En varm söndagIdag har det varit jättevarmt, så varmt att till och med en valp som jag måste ta det lugnt.. eller ja kanske lite lugnare än vanligt. Tanken var egentligen att jag skulle åka in till stan och öva på att åka hiss och kanske träffa mattes mamma idag, men det blir nog i morgon istället då det förhoppningsvis är lite svalare. Annars så ser jag till så att allt går rätt till här hemma, jag flyttar runt skor och sorterar tvätt. Strumpor är typ det bästa som finns, jag älskar dem! tisdag 16 juli 2013

Promenad i MalmöIdag har jag varit inne i Malmö och "miljötränat", det var kul, väldigt många nya dofter och människor att sniffa på! Tyvärr så gick de flesta förbi så fort att jag inte hann lukta klart på dem.. 
Det enda som var lite jobbigt var en av bussarna, så den var jag tvungen att skälla på. Annars har jag träffat på nästan alla maskiner man kan träffa på här hemma, allt ifrån motorgräsklippare till asfaltmaskiner så det är inget jag oroar mig över direkt. 
Något nytt och spännande jag såg idag var båtarna i kanalen, folk både trampade trampbåt och paddlade kanot, mycket intressant, kanske något jag skulle prova på som vattenhund!

söndag 14 juli 2013

Utställning i Tvååker

Det är utmattande att vara på utställning!
Idag har jag provat på utställning i Tvååker. Dagen började med min längsta bilresa någonsin - två timmar non-stop i bilen. Men det var ingen fara, jag sov större delen av tiden ändå, laddade inför dagen. 

Väl framme var jag i god tid och hann kolla in hela området, tyvärr så råkade jag ju som sagt ha nummer ett och varken jag eller matte har ställt ut innan så vi var lite smått vilsna. Men det gick bra ändå, vi skötte oss utmärkt i ringen ända tills domaren ville titta på mina tänder.. Jag tycker inte om när andra människor pillar mig i huvudet, fast att lillmatte tvingar alla hundägare vi träffar att pilla på mig och min familj borstar tänderna och pillar hela tiden (störiga!!).. Jaja det är väl bara till att öva lite mer så att jag får nerver av stål, domaren tolkade min ovillighet att bli pillad på i huvudet som osäkerhet vilket i princip var den enda negativa kritiken jag fick, matte tyckte ändå att jag var den finaste hunden och det är ju det viktigaste! I övrigt tyckte domaren bland annat att jag var maskulint byggd med fina proportioner, trevlig och rörde mig mycket bra. Det blev en tredjeplats och en massa nya intryck, vilket alltid är kul. 

Jag hälsade på jättemånga fina perrosar och ett par människor och träffade kompisarna Cava (som också blev trea!) och Lexi som snodde andraplatsen framför Cava i deras klass. Sen såg jag lilla Niña som jag träffade för första gången på kennelträffen brilljera och ta hem valpklassen på tiksidan. 

Vi stannade kvar och tittade på när de äldre hundarna (bland annat mamma) tävlade och fick se hur det ser ut när Shandi kör sitt race. Sen var jag så trött att jag somnade mitt bland alla hundar och människor. Och trött har jag varit sen dess... Nu blir det att slappa resten av den här söndagen!

Jag och matte in action


söndag 7 juli 2013

Nelly

 Idag så har jag träffat och lekt med den här tjejen, Nelly! Det var kul, och en lagom aktivitet för mig en sån här varm dag. Jag fick även träffa hennes son Seven, men han morrade mest på mig, kanske inte lika kul... Men man kan inte vara kompis med alla som matte säger.
När vi hade lekt klart stack vi till djuraffären och köpte ny mat och nytt godis till mig, viktiga grejer. Och nu håller matte på och försöker lura mig och klippa mina klor, jag vet nog allt vad det är hon försöker göra!Nytt halsband

Har ni förresten spanat in mitt nya halsband från Hurtta? Sommargrönt och fint. Det är ju lag på att man inte får springa omkring utan halsband här i Malmö och mitt gamla halsband bara slog mig på bröstet. Men nu är alla problem lösta, enkelt att ta på och dessutom snyggt! (Och så kommer det att matcha med SzaSza's rosa nästa gång vi ses)

lördag 6 juli 2013

Jordgubbar är gott!

 Jag tar det mest lugnt idag då det är helt fantastiskt väder. Dagens stora händelse är väl när det kom en vindpust och parasollet nästan föll över mig. Jag har även ordnat upp trädgårdsarbetet lite idag och jag jobbar på att äta upp alla de gröna jordgubbarna i trädgården, fattar inte varför matte blir arg på mig för det, hon äter ju ändå inte de gröna!

onsdag 3 juli 2013

Utställningstankar

Idag kom PMet till Perrospecialen om några veckor. Och gissa vem som fick nummer ett! Vinnare redan innan utställningen börjat eller vad säger ni? Dock lite nervöst när jag aldrig har varit på utställning innan. Men det går nog bra, kul att se att det är så många andra Perrokompisar i min ålder som ska vara med och tävla.